ขนมเปียกปูนกะทิสด

13454 จำนวนผู้เข้าชม  | 

ขนมเปียกปูนกะทิสด

ขนมเปียกปูนกะทิสด

ส่วนผสม

  • แป้งข้าวจ้าวตราใบหยก 100 g.
  • แป้งมันตราใบหยก 50 g.
  • น้ำตาลมะพร้าว 100 g.
  • น้ำตาลทราย 100 g.
  • ปูนใส 600 g.
  • น้ำใบเตย 170 g.

วัตถุดิบกะทิ

  • แป้งข้าวจ้าวตราใบหยก 5 g.
  • กะทิกล่อง 200 g.
  • งาขาวคั่ว 15 g.
  • เกลือป่นเล็กน้อย

 

วิธีทำ

  1. นำเนื้อแป้งข้าวจ้าวและแป้งมันตราใบหยก ผสมกับน้ำปูนใส คนจนเป็นเนื้อเดียวกัน
  2. นำน้ำตาลมะพร้าวและน้ำตาลทราย ผสมกับแป้ง คนจนกว่าน้ำตาลจะละลาย
  3. กรองส่วนผสมทั้งหมดลงในกระทะ กวนไปเรื่อยๆ จนแป้งสุกและใส
  4. เมื่อแป้งสุก ตัวแป้งจะใส ให้ยกลงจากกระทะ และพักไว้ให้เย็น
  5. นำกะทิสด แป้งข้าวจ้าวตราใบหยก เกลือป่น ใส่ลงในหม้อ กวนจนเหนียว
  6. นำขนมใส่ลงในภาชนะ ราดด้วยน้ำกะทิ โรยงาคั่วเล็กน้อย พร้อมเสิร์ฟ

 

Pandanus Pudding in Coconut Cream

Ingredient of Pandanus Pudding

  • Rice flour 100 g. (By Jade leaf brand)
  • Tapioca starch 50 g. (By Jade leaf brand)
  • Coconut sugar 100 g.
  • Granulated sugar 100 g.
  • Lime water 600 g.
  • Pandan water 170 g.

Ingredient of Coconut Cream

  • Rice flour 5 g. (By Jade leaf brand)
  • Coconut milk 200 g.
  • White sesame 15 g.
  • salt (Just a little bit as you like)

 

Cooking methods

  1. Bring rice flour and tapioca starch mixed with lime water the poor as one homogeneous.
  2. Bring coconut sugar and granulated sugar to dissolve,Then mixed with starch water together.
  3. Strain all the ingredients into the pan, stirring constantly until the batter is cooked and translucent.
  4. When the dough is cooked, the dough will become transparent, lift it from the pan. and set aside to cool.
  5. Put fresh coconut milk,Rice Flour, and salt into the pot, stirring until sticky.
  6. Put the snacks in a container, top with coconut milk and sprinkle a little sesame seeds ready to serve.

สั่งซื้อสินค้าออนไลน์ได้ที่

   

เว็บไซต์นี้มีการใช้งานคุกกี้ เพื่อเพิ่มประสิทธิภาพและประสบการณ์ที่ดีในการใช้งานเว็บไซต์ของท่าน ท่านสามารถอ่านรายละเอียดเพิ่มเติมได้ที่ นโยบายความเป็นส่วนตัว  และ  นโยบายคุกกี้