ขนมเปียกปูนกะทิสด
ส่วนผสม
- แป้งข้าวจ้าวตราใบหยก 100 g.
- แป้งมันตราใบหยก 50 g.
- น้ำตาลมะพร้าว 100 g.
- น้ำตาลทราย 100 g.
- ปูนใส 600 g.
- น้ำใบเตย 170 g.
วัตถุดิบกะทิ
- แป้งข้าวจ้าวตราใบหยก 5 g.
- กะทิกล่อง 200 g.
- งาขาวคั่ว 15 g.
- เกลือป่นเล็กน้อย
วิธีทำ
- นำเนื้อแป้งข้าวจ้าวและแป้งมันตราใบหยก ผสมกับน้ำปูนใส คนจนเป็นเนื้อเดียวกัน
- นำน้ำตาลมะพร้าวและน้ำตาลทราย ผสมกับแป้ง คนจนกว่าน้ำตาลจะละลาย
- กรองส่วนผสมทั้งหมดลงในกระทะ กวนไปเรื่อยๆ จนแป้งสุกและใส
- เมื่อแป้งสุก ตัวแป้งจะใส ให้ยกลงจากกระทะ และพักไว้ให้เย็น
- นำกะทิสด แป้งข้าวจ้าวตราใบหยก เกลือป่น ใส่ลงในหม้อ กวนจนเหนียว
- นำขนมใส่ลงในภาชนะ ราดด้วยน้ำกะทิ โรยงาคั่วเล็กน้อย พร้อมเสิร์ฟ
Pandanus Pudding in Coconut Cream
Ingredient of Pandanus Pudding
- Rice flour 100 g. (By Jade leaf brand)
- Tapioca starch 50 g. (By Jade leaf brand)
- Coconut sugar 100 g.
- Granulated sugar 100 g.
- Lime water 600 g.
- Pandan water 170 g.
Ingredient of Coconut Cream
- Rice flour 5 g. (By Jade leaf brand)
- Coconut milk 200 g.
- White sesame 15 g.
- salt (Just a little bit as you like)
Cooking methods
- Bring rice flour and tapioca starch mixed with lime water the poor as one homogeneous.
- Bring coconut sugar and granulated sugar to dissolve,Then mixed with starch water together.
- Strain all the ingredients into the pan, stirring constantly until the batter is cooked and translucent.
- When the dough is cooked, the dough will become transparent, lift it from the pan. and set aside to cool.
- Put fresh coconut milk,Rice Flour, and salt into the pot, stirring until sticky.
- Put the snacks in a container, top with coconut milk and sprinkle a little sesame seeds ready to serve.
สั่งซื้อสินค้าออนไลน์ได้ที่